Djevojački zbor SGŠ I. M. Ronjgova Rijeka

Mješoviti pjevački zbor Nadbiskupske klasične gimnazije Zagreb
28 studenoga, 2016
Pjevački zbor OŠ Izidora Kršnjavoga
1 prosinca, 2016

 

Djevojački zbor SGŠ I. M. Ronjgova osnovan je 2012. godine. U radu zbora sudjeluje dvadesetak učenica srednjoškolskog uzrasta. U širokom repertoaru zbora, naglasak je stavljen na izvođenje skladbi domadih kompozitora.

Zbor redovito sudjeluje u koncertnoj djelatnosti škole na prigodnim koncertima (Večer hrvatske glazbe, božidni koncert, kostimirani koncert, koncert zborova) te na Sv. misi povodom Dana škole. Zbor nastupa i na prigodnim koncertima u područnim odjeljenjima škole na Rabu.

U svom kratkom radu, zbor je samostalno nastupao i van školskih okvira na manifestacijma „18. Matetidevi dani“ u Rijeci i „Naš kanat je lip“ u Poreču. U Kastvu, 2014. godine, zbor nastupa u sklopu projekta 20. stoljeće: Suglasje različitosti. Godine 2015. zbor je ostvario suradnju s ansamblom opere HNK-a „I. pl. Zajc“ nastupivši u Mass of the Children J. Ruttera, a 2016. godine u projektu Werther J. Masseneta.

Zbor se 2014. godine natječe na natjecanju u organizaciji HDGPP-a, a 2016. osvaja prvu nagradu na regionalnoj razini te se natječe na državnom natjecanju na kojem osvaja 3. nagradu.

Zborom od osnutka do 2014. godine ravna Ana Čorid, prof., a otad do danas Davor Juretić, prof.

Davor Juretić rođen je 21. ožujka 1991. u Rijeci. Osnovnoškolsko obrazovanje stječe u školi „Jelenje-Dražice“ u Jelenju. Paralelno pohađa OGŠ I. M. Ronjgova u Rijeci. Godine 2005. upisuje SGŠ I. M. Ronjgova u Rijeci paralelno pohađajudi dva stručna usmjerenja: glasovir i teorijski smjer. Pri Muzičkoj akademiji u Zagrebu završava diplomski studij 2014. godine čime stječe naslov: magistar muzike – profesor teorijskih glazbenih predmeta.

Umjetničku karijeru započinje 2005. godine, još kao učenik, na mjestu voditelja vokalne skupine KUD-a „Zvir“ iz Jelenja. Kao stručni glazbeni suradnik istog KUD-a ostvaruje nastupe u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Mađarskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Poljskoj, Grčkoj i Meksiku. Od zapaženijih uspjeha valja istaknuti 2. nagradu žirija na „5. Etno festivalu“ u Benkovcu 2012. godine, kao i 2. nagradu na „3. Natjecateljskom festivalu folklornog pjevanja“ u Horvatima 2014. te 2016. godine. Kao voditelj zbora i dirigent usavršavao se kod priznatih umjetnika na radionicama u Rovinju i Ogulinu. Trenutno umjetnički vodi MPZ liječnika Rijeka te VS KUD-a „Zvir“.

Osim umjetničke karijere posebnu pozornost posveduje i kulturnom menadžmentu i produkciji. Višegodišnji je član organizacijskih odbora festivala „Grobnički tidi kantaju“ i međunarodne smotre folklora „Zatancajmo po domadi“.

Od listopada 2014. godine radi u Srednjoj školi Andrije Ljudevita Adamida u Rijeci, a od ožujka 2015. i u GŠ Ivana Matetida Ronjgova Rijeka.

Comments are closed.