Zbor Glazbene škole Zlatka Grgoševića

Simfonijski orkestar mladih SO-DO
5 prosinca, 2016

Zbor Glazbene škole Zlatka Grgoševića 

Kako u rujnu 2016. godine sa radom počinje program srednjeg obrazovanja pri Glazbenoj školi Zlatko Grgošević tako je učenicima prvi puta omogućeno sudjelovanje u pravom, mješovitom višeglasju. Trenutno ima trostruko više ženskih glasova jer se u njemu nalazi veći dio pjevačica bivšeg Djevojačkog zbora. U ovom sastavu zbor djeluje nepuna 3 mjeseca i već je ostvario niz uspješnih nastupa na svečanostima Grada Sesveta i Glazbene škole Zlatko Grgošević. Program Zbora temelji se na djelima svjetske i Hrvatske umjetničke baštine.

 

Ivan Javora, rođen je 1980. godine u Zagrebu gdje je završio osnovnu općeobrazovnu školu i Osnovnu muzičku školu Ivan pl. Zajc. S devet godina osniva prvi zbor mladih pri Župi svete male Terezije od Djeteta Isusa i do danas je idejni začetnik desetak različitih crkvenih, školskih i drugih zborova. Maturirao je na Općoj IX. gimnaziji u Zagrebu, te Srednjoj muzičkoj školi Vatroslav Lisinski – smjer glazbena teorija, potom od 2000. do 2004. godine pohađa Visoku školu sa pravom javnosti Ivo Mirković , Odjel za kompoziciju i glazbenu teoriju u klasi prof. dr. Larisse Loginove.
2008. godine diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu na Odjelu glazbene teorije. Kompoziciju je usavršavao na Konzervatoriju Franz Schubert u Beču 2014/2015. Prvu nagradu za zborsko dirigiranje osvaja u Pragu 2004. sa zborom IX gimnazije. Od siječnja 2011. radi kao zborovođa i umjetnički voditelj Društva za kulturu i umjetnost Ivan Kukuljević Sakcinski iz Španskog sa kojim osvaja niz srebrnih i brončanih nagrada na brojnim međunarodnim natjecanjima. Zaposlen je u Glazbenoj školi Zlatko Grgošević kao učitelj teoretske nastave i grupne nastave zborskog pjevanja. Trenutno vodi vodi dva zborska korpusa različitih uzrasta i sastava za koje sklada vlastite kompozicije te prilagođava i aranţira već postojeću zborsku literaturu.

Comments are closed.